Andreas Lian (f. 1991) Bachelor i kunst fra Universitetet i Bergen med fordypning i grafikk. Jeg arbeider stort sett med tresnitt og skulptur. Tematikken kretser rundt et sosialrealistisk narrativ. Arbeid, samliv, hverdagsliv og menneske i relasjon til natur er typiske temaer jeg er opptatt av. Mine følelser og sinnsstemninger er med på å forme arbeidene underveis, i samspill med materialets egenskaper. Jeg finner det veldig interessant med tresnittets lange historie både som håndverk og teknikk, som aktualiseres i samtidskunsten. Jeg motiveres av transformasjonen i platen eller treverket som oppstår i utskjæringsprosessen.

Som nevnt innledningsvis er jeg spesielt opptatt av høytrykk/ tresnitt som jeg har fordypet meg i ved kunstakademiet i Bergen. I et digitalisert og moderne samfunn har denne kunstformen vist seg å være aktuell i dagens samtidskunst. Når jeg former tre skulpturene handler prosessen i stor grad om intuisjon og jeg jobber direkte med materialet. Prosessen begynner med å finne ut hva som bor i treverket. Er det noe som inspirerer, gir et utgangspunkt eller noen umiddelbare føringer for hva jeg kan skape. Det som også er spennende med et levende materiale er det uforutsette og spontane som kan oppstå underveis. For å skape verkene min er jeg avhengig av å bruke kroppen, den fysiske kraften som trengs for å produsere verkene påvirker uttrykket, dette er noe jeg finner fascinerende. I tillegg bruker jeg mine følelser, perspektiver og sinnsstemning aktivt i prosessen med å forme verkene. Gleden over å skape gir motivasjon og drivkraft.

Den overordnede målsetting i mitt kunstnerskap er å formidle et uttrykk som skaper undring og ettertanke. Inspirasjonen til kunsten min gjenspeiler ofte min fascinasjon for det mellommenneskelige. Jeg ønsker å skape en ekthet i kunsten som gjenspeiler livet med alle dets fraseringer. Målet er å gjøre verkene levende både i prosessen og det endelige uttrykket.

CV

Kunst relatert Utdanning:
Kunstakademiet i Bergen (UIB)
2018-2021
Asker kunstfagskole
2017-2018
Videregående Skole. Studiespesialisering med formgiving (vg1-vg2)
2008-2010

Utstillinger :

2023 Galleri bi-z Separatutstilling

2023 Agder Kunstsenter- kunstpunkt lista ( Vane eller natur fellesutstilling)
2022 Arendal kunstforening (Er du her – separatutstilling)
2022 Agder Kunstsenter- Habitat (fellesutstilling)
2022 Farsund kunstforening
2022 Søgne gamle prestegård (fellesutstilling)
2022 Galleri Tid mandal (separatutstilling)
2022 Galleri La-Vie Tvedestrand ( separatutstilling)
2021 Stipendutstillingen -Agder Kunstsenter
2021 sørlandsutstillingen
2021 galleri fi4e Fellesutstilling- KODE bergen
2020 Statens kunstutstilling ( høstutstillingen)
2020 hatch utstilling agder kunstsenter
2020 Aktuell med bilder på Galleri Bi-Z
2019 Bergen kjøtt fellesutstilling

Stipend
2023 Cultiva express Talentstipend
2022 Arbeidsstipend Kristiansand Kommune
2022 Norske Grafikeres Fond
2022 Prosjektstøtte- (cultiva express)
2022 Prosjektstøtte- (cultiva express)
2021 prosjektstøtte (NBK)
2021 Etableringsstipend (Agder Stipendet )
2020 Prosjektstøtte- cultiva express

Priser
2021 Sørlandsutstilling Prisen
2021 Debutantprisen ( sørlandsutstillingen)
2022 Nominert- Queen Sonja Print inspiration Award

offentlige innkjøp
2021 Skmu sørlandets kunstmuseum/ Kunstsiloen- (Skulptur og grafikk)
2022 Kristiansand kommune- (Grafisk verk)

Relevant erfaring:
2022 Medlem norske Grafikere
2022 Medlem norske Billedkunstnere
2022 juryering for telemarksutstillingen
2021 Medlem av myren gård grafikk
2020 KNOW YOURSELF prosjekt sammen med Piece by Piece
2019 utsmykning klimafestival
2019 workshop med bymisjonen Bergen
2019 utsmykning på Kjevik lufthavn
2019 utsmykning på Herdla fort
2019 utsmykning på fauskanger skole

Skroll til toppen